Home » Wat is Masterskip?

Wat is Masterskip?

Masterskip is een organisatie die elke leerling aan boord van de Wylde Swan een onvergetelijke ervaring aanbiedt. Het is een uniek programma voor leerlingen uit 4 havo en 4/5 vwo die zich willen verdiepen in bètavakken. Aan boord gaat school gewoon door. Je hebt 3-4 uur zelfstudie per dag en in die tijd moet je al je schoolwerk maken, zodat je niet achter gaat lopen op je klasgenoten in Nederland. Toetsen maak je ook gewoon aan boord. Ze worden afgenomen onder toeziend oog van de aanwezige docenten.  Er gaan 4 eerstegraads vakdocenten mee die je naast de zelfstudie van alles leren, zoals een vis ontleden of navigeren op de sterren. 

Een dag begint met ontbijt en zelfstudie, daarna ga je lunchen en heb je "Happy Hour", een schoonmaak uurtje.  Hierna ga je op excursie of krijg je een workshop. Als dit afgerond is heb je sailtraining, hierin leer je hoe je een zeilschip moet besturen. Dan ga je avondeten, daarna heb je een uurtje tijd voor jezelf en hierna moet je wachtlopen of heb je een groepsactiviteit. 

Ik wil graag mee met reis 04, de Caribische ontdekkingsreis met het accent op natuur. Deze reis staat in het teken van prachtige zeiltochten, het leren kennen van nieuwe culturen, verdieping van je kennis over het ontstaan van het Caribisch gebied én op expeditie naar tropische eilanden!

We gaan zeilen op de Wylde Swan, ze is de grootste topzeilschoener ter wereld en is ontworpen als zeiltrainingsschip voor het varen met jongeren. Er gaan met reis 04 ongeveer 27 trainees, 4 docenten en 12 crewleden mee. Met z'n allen moeten we er dus voor zorgen dat het schip schoon blijft en blijft varen!

 

Voor meer informatie kunt u kijken op https://masterskip.com/